Mijn naam is Annelise van Mastop. Ik ben een gecertificeerd hondengedragstherapeut, en met een reden!

Al vanaf kleins af aan ben ik gefascineerd door het gedrag van dieren en in het bijzonder honden! Opgegroeid met een Duitse Staander die op een krukje kon zitten en op commando blafte deed me als klein meisje al verbazen hoeveel honden kunnen leren!
Met onze eerste eigen hond Mies, een kruising tussen een Golden Retriever en een Stabyhoun, heb ik voor het eerst ondervonden hoe het is om je eigen hond op te voeden, dingen te leren en haar taal te begrijpen. Samen hebben we puppiecursus tot en met EG2 gevolgd inclusief jachttraining.
Al snel volgde onze tweede hond Max, een kruising tussen een Border Collie en een Golden Retriever. Met hem heb ik alle gehoorzaamheidscursussen tot en met GG1 gevolgd. Daarna was het tijd voor Agility waar we enkele jaren in het wedstrijdteam hebben gezeten.

“Honden gedrag is fascinerend!”

Mijn gedrevenheid bleef niet onopgemerkt en daardoor belandde ik in het instructie team van de lokale hondenvereniging. Ik merkte echter dat ik meer wilde leren over het gedrag van honden. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar een bijpassende opleiding welke ik vond bij Dogvision. De opleiding “Gedragstherapie voor honden” was een feit!
Ondanks alle ervaring die ik al had met honden heb ik ontzettend veel geleerd tijdens de opleiding. Vooral de communicatie tussen honden en hun baas is essentieel voor het vertrouwen in elkaar. Zeker als er gedragsproblemen zijn ontstaan is het essentieel dat een baas de hond weet te lezen en op een goede manier weet te ondersteunen.
Toen wist ik het zeker, ik wil deze kennis gebruiken om andere hondenbezitters te helpen en te ondersteunen in alle facetten! Of het nou om puppytraining gaat of daadwerkelijke gedragsproblemen bij volwassen honden. Het afronden van de opleiding tot hondengedragstherapeut was het begin voor KynoTaal, maar zeker niet het einde van mijn leerweg.

Gecertificeerd gedragstherapeut!

In Nederland is het beroep van hondengedragstherapeut nog niet beschermd waardoor iedereen zich gedragstherapeut mag noemen en je dus moet oppassen van wie je adviezen aanneemt, zeker als het gaat om probleemgedrag! Ik ben aangesloten bij de NVGH; de Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden. Alleen een gedragstherapeut die een erkende opleiding heeft afgerond en bijscholing volgt kan zich aansluiten. Ik ben daarbij aangesloten met lidnummer 1394. Neem maar eens een kijkje op hun  Website NVGH.

Nederlandse Vereniging van Gedragstherapeuten voor Honden – NVGH Logo

 

Opleiding & Bijscholing

10-2010; 2 daagse workshop van O&O “Motivatie”

11-2011; Kynologisch Instructeur certificaat behaald

10-2015; 1 daags Symposium Wolf versus hond; diverse sprekers over diverse onderwerpen: Dominantie, problemen met puppies, aangeboren versus aangeleerd, invloed van voeding op gedrag, stresssignalen

01-2016; Opleiding Gedragstherapie afgerond

01-2016; Workshop “Houding, balans en coördinatie bij honden”

02-2016; Workshop “Trainings- en opvoedingstechnieken tbv opvoeding”

04-2016; KynoCongres “Pathologisch gedrag bij honden” – diverse sprekers

01-2017; Seminar “Vechthonden: wie laat ze binnen” – Dogvision

04-2017; KynoCongres “Welzijn van honden” – diverse sprekers

05-2017; Lezing “Homeopathie bij gedragsproblemen”

12-2017; Lezing “Zware jongens en Pittige Meiden” – O&O

02-2018; Bijscholingsdag “Zware jongens en Pittige Meiden” – W. Las van Bennekom, O&O

04-2018; Lezing “Samenwerking met Dierenartsen”

10-2018; 2daags seminar “Barking Mad; abnormal behaviours in dogs” – Amber Batson BVetMed.MRCVS.

03-2019; 6daags seminar “Dog agression for animal professionals”- Amber Batson BVetMed. MRCVS.